Syrop klonowy do śniadania na słodko
Chyba każdy, kto oglądał familijne seriale rodem z Ameryki, przynajmniej raz marzył zjedzeniu naleśników z sosem klonowym. Dawniej ten produkt bo totalnie niedostępny w Polsce, a zatem na marzeniach się kończyło. Dzisiaj syrop klonowy można dostać już w bardzo wielu sklepach, jest naprawdę bardzo dobrej jakości, oraz co najważniejsze – to oryginalny produkt rodem z Kanady.
Syrop klonowy w Twojej kuchni
Syrop klonowy jest w kuchni niezastąpiony. Chociaż wyglądem troszkę przypomina miód, to jego smak jest nie do podrobienia. Warto zatem kupić pierwsze opakowanie i przekonać się samemu, z pewnością będzie smakował i starszym i młodszym. Syrop klonowy przydaje się do dekorowania oraz przyprawiania różnego rodzaju słodkich śniadaniowych przysmaków.
Syrop klonowy do śniadania na słodko
Świetny pomysł na pyszne słodkie śniadanie są placuszki bananowe z owocami i syropem klonowym. Takie placuszki bananowe przygotowuje się dosłownie w moment. Wystarczy rozgnieść dwa banany widelcem, następnie dodać dwa jajka, małe opakowanie jogurtu naturalnego oraz trzy lub cztery łyżki mąki pszennej. Wszystkie składniki zmiksować, a następnie smażyć niewielkie placuszki na rozgrzanej patelni. Do smażenia najlepiej użyć oleju rzepakowego albo oleju kokosowego. Gotowe placuszki należy udekorować świeżymi owocami a następnie obficie polać syropem klonowym. Prawdziwe niebo w gębie. Chce się sięgać bo jeszcze jednego, chociaż brzuch już pełny. Warto wypróbować ten przepis i dać szansę syropowi klonowemu w swoim domu.